Hopp til innhold

Taktile skilt for nybygg

GV Reklame leverer taktile skilt i henhold til Tek17: følbare skilt som hjelper synshemmede med å enklere oppfatte informasjonen. Taktil skilting er derfor attraktivt for ulike bedrifter, bygninger og lokaler hvor folk fysisk vil være til stede.

Taktile skilt for markering av toalett.

Hva taktile skilt er

Taktil skilting er samlebetegnelsen på skilt med informasjon som er uthevet slik at man fysisk kan føle innholdet. Budskapet kan leveres i form av punktskrift, vanlig skrift, symboler, eller en kombinasjon av disse, i relieff. Dette hjelper med å forsikre at skiltene kan oppfattes uansett nasjonalitet og språklig bakgrunn.

Taktile skilt inngår i forskriften om universell utforming i offentlige bygg.

Taktile skilt har ofte budskap om:

  • Heis / trapp / rulletrapp
  • Toalett / stellerom
  • Dusj / garderobe
  • Etasjenummer
  • Informasjon
  • Møteplass
  • Venterom
  • Kart

… og så videre.

Hva er universell utforming?

Universell utforming handler om å sette opp løsninger som kan brukes av, og være tilgjengelig for alle. Dette kan for eksempel gjøres gjennom ledelinjer, vindusmarkører, håndløpermerking, samt ulike former av taktil merking som infotavler, etasjetall, gulvmerking, og skilt.

Alt i alt hjelper universell utforming med å gjøre omgivelsene våre trygge for alle, enten det er i det daglige eller i nødsituasjoner.

I nye bygg med besøkende er det krav om universelt utformede skilt i publikumsområder som inngangsparti og lignende.

Hos GV Reklame har vi lang erfaring med å planlegge, produsere og levere universiell utforming etter kravene i TEK17 og Norsk standard. Se for eksempel arbeidet vi har gjort på Verdal Bo- og Behandlingssenter, hvor universell utforming var spesielt viktig. I slike prosjekter, påser vi at alt har god størrelse og kontrast, slik at all tekst kan leses og forstås.

Dersom du ønsker at vi skal hjelpe med å gjøre ditt bygg og lokaler tryggere og mer inkluderende, ta kontakt med oss i dag for å komme i gang.

Hvilke andre taktile produkter fins?

I tillegg til taktile skilt i ulike størrelser, leverer vi også andre taktile løsninger, som:

  • Infotavler med f.eks etasjeoversikter
  • Etasjetall for tydelig etasjeinformasjon
  • Håndløpermerking som kan plasseres på rekkverk i trapper
  • Ledelinjer for fare- og oppmerksomhetsfelt ved f.eks. trapper

Sjekk ellers ut siden vår som handler om universell utforming generelt – der får du mer informasjon om alt vi gjør for å forbedre sikkerhet i bygg, inkludert ikke-taktile vindusmarkører.

Kom i gang med taktil skilting

Dersom du har et nytt bygg hvor andre mennesker skal kunne bevege seg, er det viktig at du tenker på taktil skilting og universell utforming generelt. Og desto raskere du kommer i gang, jo bedre. Ta kontakt med oss på GV Reklame i dag, så kan vi avtale befaring, ta mål, tegne opp alt du trenger, produsere og så montere det for deg. Ganske enkelt.

Kontakt oss nå

Ofte stilte spørsmål

Hovedformålet med taktile skilt er å formidle informasjon for alle brukere. Ofte brukes standardskilting for små skilt som toalett, møterom og så videre.

På større tavler som etasjeoversikter og så videre kan vi gjerne sette inn logo og bruke spesifikke fargepaletter for å matche din visuelle profil, men vårt hovedfokus er kontrast og lesbarhet.

Om du har spesielle ønsker for hvordan dine taktile skilt skal utformes kan vi gjerne snakke med deg om dette, og rådgi rundt beste løsning.

Taktile skilt henges stort sett opp med lim eller pynteskruer, alt etter hvilken type skilt og plassering. Si ifra dersom du har spesifikke behov.

Ja. Vi drar ofte ut til kunder både for å rådgi, ta mål og å planlegge. Etter produksjon er vi også gjerne behjelpelige med montering.

Siden vi holder til i Verdal er det derimot enklest å avtale befaring dersom bygget befinner seg i Trøndelag.